onsdag 8 december 2010

Micke P gör Beorn!

Ja, mina damer och herrar – jag hade, i vanlig ordning, rätt.

Persbrandt får rollen som Beorn. Inget jag gissade öppet här på bloggen, men i en vild debatt på Facebook. Trots att jag inte är känd som någon Persbrandt-kramare, snarare då tvärtom, tror jag faktiskt inte att det här nödvändigtvis behöver vara någon större katastrof – jag tror att det kan vara ett mycket klokt val från PJ. Nya Zeeländaren brukar vara ganska duktig på att välja rätt skådisar för rätt roller, och det är nog enklast att bara lita på hans omdöme i även den här frågan. Persbrandt skulle faktiskt kunna bli en ny Skarsgård.

Apropå det, varför fick inte han rollen? Eller någon annan roll i Hobbitens äventyr. Den här filmatiseringen – om någon fantasyrulle – skulle passa flera svenska skådisar, och då inte minst Stellan. (Som, vid flera tillfällen, har visat sig passa väldigt bra i skägg!) Den här filmen kanske också skulle kunna kompensera för det totala fiasko som Tre Solar var.

Nu fattas bara – att underbara Tuva också castas. Vilken älvadrottning hon skulle göra!

 

LÄS ALLT HÄR

2 kommentarer:

  1. Stellan skulle kännas lite klyshig tycker jag, han är ju redan gammal i hollywood gården. Men du har rätt i att Persbrandt var ett bra val från PJs sida! Jag tror och hoppas det blir bra!
    Tuva, JA, hon skulle passa galant som alv! Synd att Tolkien hade ganska sparsmakat med hjältinnor vs. hjältar. Varav PJ kände sig tvungen att slänga in Arwen i en massa action fyllda och romantiska scener i LotR. En karaktär som ju knappt finns med i boken alls. Men jag tycker det är helt okej, faktiskt. För hon är cool.

    SvaraRadera
  2. S n ä l l a! Sluta överanvänd "-"... Det är ju uppenbart (tro mig) att du använder det så ofta som möjligt, för att du tycker det ser mer "intellektuellt" ut. Men nej, det är tyvärr lika jobbigt som folk som felanvänder semikolon.

    Att du senare länkar till Persbrandt (f.ö. till en wikipedia-sida - kom igen!), känns även väldigt... uäh. 1) Jag är säker på att de flesta vet vem han är (för hur kan man undgå att veta det?), 2) hade dem inte vetat vem det var, så hade de googlat och fått reda på svaret själva, och 3) detta känns mest som ett desperat försök att, givetvis med glimten i ögat (vilket du dessvärre misslyckats med), "skoja till det" om att du alltid har rätt samt att du har koll på kultur. Men ärligt, Fredrik: give YOURSELF a break.

    SvaraRadera