tisdag 11 januari 2011

Gandalf är sjuttioett år och föddes i Burnley

En fröjdens dag är det idag – för igår avslöjades det att Sir Ian McKellen äntligen är officiellt kontrakterad för The Hobbit-filmerna. De senaste dagarna har det stått klart att Elijah Wood återvänder, i likhet med Andy Serkis som tolkar karaktären Gollum. Wood kommer att involveras i projektet som sin Frodo, genom att på något vis tillförskansa sig Bilbos sagor. För de som är bekanta med böckerna gör Gollum sitt första framträdande redan här, och den beryktade ringen kommer in i bilden.

McKellen säger bland annat:

All I had to decide was what to do with the time that is given me.
(Modifierat citat ur Konungens Återkomst. Freds anm.)

I’m 71 and fit: though at my age who knows what accident is ’round the next corner? For a year or more, I have been arranging my professional commitments around the possibility of The Hobbit films starting at almost anytime.

(…)

Could I let Gandalf go? Would anyone else care if I did? Elsewhere, does anyone care that Michael Gambon was not the first to play Dumbledore?

(…)

I am happy to say I start filming in Wellington on February 21 2011.

–Ian McKellen, London, January 2011”

LÄS OM DET HÄR

 

Någonting annat som man kunde läsa när Deadline rapporterade att Serkis skulle reprisera sin roll, var att Sir Christopher Lee (Saruman) och Sir Ian Holm (gammel-Bilbo) var möjliga återvändare, de också. Det skulle i så fall kunna knyta ihop säcken jättefint. Lee är den enda av de aktivt involverade i den nya Tolkien-franchisen, som faktiskt har mött böckernas författare själv, och är en fullblodig Tolkienanhängare. Dessutom delar han nog många av de konservativa ideal som författaren stod för… alltid något!

LÄS DEADLINES ARTIKEL HÄR

1 kommentar: