fredag 4 februari 2011

Another one bites the dust

Valde att den här morgonen vakna upp till budet att Lena Nyman är död. Det var väl inte särskilt oväntat, men känns icke dess mindre som en tung nyhet. I och med att Nyman under 70-talet var en del av den fantastiska underhållningsfabriken AB Svenska Ord - Hasse å Tage å dom - har hon påverkat så otroligt många svenskar under (och troligtvis efter) sin livstid. Jag och Agnes Hammarlund har anordnat kvällar i ära till flera av de anställda hos Svenska Ord. Vi hade en Lena Nyman-kväll senast, och det känns väl som att det på sätt och vis börjar bli dags att upprepa den fina vanan.

Nu går mina tankar mest till lill-Gösta och Hasse Alfredson, “de som blev kvar”. Det kan inte vara en lätt börda att bära. Under årens gång har Tage, Gunnar, Lasse Bagge, Monica, Martin och Lena lämnat Sverige och alla oss som älskat deras verk. Men kanske framför allt lämnat sina familjer, sina vänner och sina kolleger.

(Om man ska fortsätta dödslistan har också Lasse O’Månsson, Ernst-Hugo, Sonya, Margaretha, Mille och Lissi  försvunnit – medan Birgitta, Grynet, Per Åhlin, Max, Kerstin, Hatte, Fatima och Mona Haskel lever vidare. Man kan ju också nämna Lars Ekborg, Moltas Eriksson, Carl-Gustaf Lindstedt och Povel Ramel utan att helt vara ute och cykla.)

 

 


Lena Nyman sjunger
(klicka på play, lyssna)

 


Lena Nyman pratar
(klicka på bilden, ha Spotify, lyssna)

1 kommentar:

  1. Det känns sorligt också så snart efter Per Oskarssons bortgång.

    SvaraRadera