måndag 18 april 2011

Våren. Springa. Kramas med Sch…

Den här helgen har luktat Bovik. Saltsjö-Boo har varit varmt och vackert. Blommor och sol och damm på de grusiga vägarna. Allting med våren (som i år beter sig som en försommar) är nästan bättre än jag kommer ihåg det. Och jag vet hur man hajpar våren!

Igår sprang jag. Det var min första löpträning i det här livet. Men det blir inte min sista. Hade kutat ut idag också, om det inte vore för överdriven smärta i lårmusklerna. Idag har jag alltså gått runt som en gammal gubbe, någonting som jag inte tänkt satsa på under de närmast kommande fyrtio-femtio åren. Men det känns värt. Jag har alltid mer eller mindre uppskattat träningsvärk. Det är liksom lite bitterljuvt… fulsnyggt… ontskönt…?

Torsdagen påbörjades klockan elva på onsdagkvällen. Då gick vi upp för att åka in till stan. Jag och Karl sov som hemlösa i en port mellan ett och två, innan vi vandrade till Odenplan, Karlbergsvägen 14 och Tranan. Där var vi statister i tolv timmar. Sen åt jag middag med mormor och morfar. Kom hem och somnade sedan drygt ett dygn efter att jag gått upp. I fredags blev det därför bara en halv föreläsning för min del. Sen var jag ledig hela dagen, men lyckades inte ta igen någon sömn. Kvällen spenderades i Sundbyberg med Karin, Marit och Elin. Väldigt skoj, med YouTube och frukt och godis.

Igår befann jag mig också på Sergels torg. Där hängde Djurens rätt, och anordnade en trevlig manifestation mot de alltför långa transporttiderna för djur genom Europa. I Sverige har man lyckats komma överens om 8 timmar – men den lagstiftade gränsen i EU är 28 timmar, med en kort rast. 28 timmar! Helt, helt, helt sjukt. En av mina två politiska idoler var där. Carl Schlyter. En fantastiskt inspirerande människa. Jag såg till att stjäla en kram. Så nu har jag lyckats krama dem båda - Schyman och Schlyter.

1 kommentar: