torsdag 19 maj 2011

Äggskägg

Usch, vad jag hatar att spara ut hår. Vare sig det är en långhårig frisyr eller, som i det här fallet, skägg man försöker uppnå. Visst, vissa stunder är awesome. Som när du ser rejält orakad ut, eller när luggen charmigt börjar falla ner över ögonen. Men så finns det också de gånger man ser sig i spegeln, och det känns som när man druckit sur mjölk eller nåt. Typ när inte ett enda hårstrå ser hårdrockigt ut, och du vet att du får vänta minst ett år till innan du ens är i närheten av att kunna bära din frisyr rakryggad.

Eller som nu, när skägget bara ser glest och skabbigt och lite för långt ut. Alltså ungefär som ett förvuxet stubb. Som tur är ordnar sig i alla fall skägget snabbare än hårdrockshåret, och den där Scott Gorham-frisyren har jag lagt på hyllan för en överskådlig tid framöver. Kanske för gott.

Men just denna kväll är inte det till mycken tröst, speciellt då man bara kommer göra sina gramps besvikna på släktfesten i helgen. Men jag tänker inte raka mig nu när jag kommit så här långt. Skägget blir kvar, åtminstone några veckor till. Förhoppningsvis till juli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar