lördag 19 oktober 2013

Första etappen - Vasastan

Har nu tagit första steget på resan. Tar vägen till Kagera via S:t Eriksplan. Spenderar dagarna med att införskaffa de sista nödvändigheterna, och att träffa släkt och vänner. Ännu fler avsked, alltså.

En av nödvändigheterna - hur nödvändig den nu var - är den maskin jag knattrar på nu. Natten innan avfärd från Falun fick jag i nåt anfall av resfeber ungefär ett dussin idéer om hur resan kunde gå fel och hur jag skulle kunna förebygga det. Bland annat skulle jag alltså plötsligt införskaffa en ny dator - lättare, snabbare och mindre - för att lätta vikten på min packning och snabbare navigera internet med den för tillfället väldigt bristfälliga uppkoppling jag för tillfället har.

Dessvärre sitter jag nu istället och kämpar med att förstå Windows 8, att inte råka röra musplattan i onödan och att med stans segaste nät försöka få tillgång till bank, blogg och diverse andra bekvämligheter. Åt detta går dyrbar tid som annars kunde lagts på swahilistudier. Nåja, jag ska ju ha någonting att fylla tretton och en halv timmars tid på diverse flygplan med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar